ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΟΚΑΣ

Οι  σκοποί του ΔΟΚΑΣ. αναφέρονται στους τομείς :

 • Κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη (ΚΑΠΗ)
 • Παιδεία (Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί & Ωδείο)
 • Αθλητισμός (Άθληση για Όλους & Δημοτικό Κολυμβητήριο & Εθνικό Στάδιο)
 • Περιβάλλον (Γεωπάρκο)
 • Πολιτιστικές εκδηλώσεις (Κορνάρεια)
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος»
 • Δημοτική Φιλαρμονική «Ο Στρατής Καλογερίδης»

Η συμβολή του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσονται είναι καταλυτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας αφού:

– Υλοποιεί το Χρηματοδοτούμενο  Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και λειτουργεί  1 Βρεφικό Παιδικό Σταθμό στη Σητεία «Λιλιπούπολη» μέγιστης δυναμικότητας 66 νηπίων και 18 βρεφών, 1 παιδικό σταθμό στη Σητεία » Δελφινάκια» δυναμικότητας 35 νηπίων (+10%). 1 Παιδικό Σταθμό στο Παλαίκαστρο , δυναμικότητας 25 νηπίων (+10%).

– Λειτουργεί συμπληρωματικά με τις υπηρεσίες και τους φορείς του Δήμου Σητείας  ώστε να καλύψει  κενά των  υφιστάμενων δομών και παράλληλα να λύσει προβλήματα και να αξιοποιήσει ευκαιρίες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Στο πλαίσιο της αρχικής οργάνωσης λειτουργιών και δραστηριοτήτων του, το Νομικό Πρόσωπο του  Δήμου Σητείας, παρέχει τις υπηρεσίες του μέσω των παρακάτω δράσεων.

 

ΠΑΙΔΕΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 • Λειτουργία  Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών

Α. Βρεφικός – Παιδικός  Σταθμός Σητείας «Λιλιπούπολη» ,δυναμικότητας 66 νηπίων και 18 βρεφών.

Δ/νση: Γεννηματά & Γερολάκη

Τηλέφωνο:2843029153


Β. Παιδικός Σταθμός Σητείας «Δελφινάκια», δυναμικότητας 35 νηπίων.

Δ/νση: Πλαστήρα & Λαμπίρη 

Τηλέφωνο: 2843020209


Γ. Παιδικός Σταθμός Παλαικάστρου, δυναμικότητας 50 παιδιών

Δ/νση: Παλαίκαστρο

Τηλέφωνο:2843061300


Οι παραπάνω Σταθμοί  Λειτουργούν στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

 

 • Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εορτών τοπικής εμβέλειας με σπουδαιότερη τα  «Κορνάρεια», σε συνεργασία με  τον Δήμο Σητείας.
 • ΩΔΕΙΟ

Σήμερα το Δημοτικό Ωδείο λειτουργεί ως οργανική μονάδα μέσα στα πλαίσια του Οργανισμού ΔΟΚΑΣ του Δήμου Σητείας, με λαμπρή παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί σημείο αναφοράς μιας μακρόχρονης εκπαιδευτικής πορείας, υπηρετώντας υπεύθυνα με συνέπεια και σεμνότητα, την τέχνη της μουσικής. Λειτουργεί επί σειρά ετών αποτελώντας πόλο έλξης μικρών και μεγάλων σπουδαστών, που επιθυμούν να προσεγγίσουν τον κόσμο της μουσικής. Έναν κόσμο γεμάτο ευαισθησία, μαγεία, όπου και με την μοναδική του δύναμη κατορθώνει να εκφράζει τα εσωτερικά συναισθήματα των ανθρώπων σε κάθε τους στιγμή.

Είναι ένα φυτώριο νέων μουσικών, το οποίο λειτουργεί όχι µόνο ως πυρήνας της μουσικής καλλιέργειας αλλά και ως δημιουργική διέξοδος όλων των νέων ανθρώπων, που με βάση τις νεανικές τους ανησυχίες επιζητούν το δικαίωμα της έκφρασής τους, μέσα σ’ έναν ασφυκτικά ισοπεδωτικό και αδιάφορο τρόπο ζωής που επιβάλλουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Το Δημοτικό Ωδείο φιλοξενεί σήμερα έναν υψηλό αριθμό  σπουδαστών κάθε ηλικίας, παρέχοντας ταυτόχρονα  υψηλό επίπεδο σπουδών στις διάφορες βαθμίδες της μουσικής τους εκπαίδευσης.

Συμβάλλει επίσης στην εξάπλωση της μουσικής δημιουργίας και της ενασχόλησης όλο και περισσότερων ανθρώπων με την μουσική, αλλά και στο πολιτιστικό επίπεδο της πόλης αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες αποκεντρωμένων δράσεων πραγματοποιώντας εκδηλώσεις, σεμινάρια, βραδιές λόγου και μουσικής, θεάτρου, κ.τ.λ.

 • ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ                                                                                         …περισσότερα
   
 • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Γ.   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι περιβαλλοντικές δράσεις αφορούν:

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟ  ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Η ιστορία αυτής της γης κυλά για χιλιάδες χρόνια παράλληλα με την ιστορία των ανθρώπων της.

Και αν συνήθως ο χρόνος των ανθρώπων αφήνει κενά και ανεξερεύνητα σημεία, ο χρόνος της γης στην Σητεία έχει καταγράψει τα σημάδια του μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια πάνω της. Πάνω στην πέτρα, μέσα στις χαράδρες, στα σπήλαια και στα μοναδικά της φαράγγια.

Οι πορείες του ανθρώπου και της γης εδώ στην ανατολική Κρήτη συμπλέκονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Τα σημάδια των ανθρώπων αποκαλύπτονται στις πλούσιες αρχαιολογικές ανακαλύψεις αλλά και στη σημερινή, ανόθευτη ακόμα, ζωή των κατοίκων. Η γη αποκαλύπτεται σε κάθε ένα από τα εκατοντάδες σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Αυτή την παράλληλη διαδρομή με τα σημεία των ανθρώπων και τα σημεία της γης, τα «γεωσημεία» μπορεί να ανακαλύψει ο σημερινός επισκέπτης του Φυσικού Πάρκου Σητείας.

στη περιοχή Καρυδίου του Δήμου Σητείας

Δ.   ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Ενημέρωση σε θέματα ιστορικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Σητείας και της ευρύτερης περιοχής και προβολής της φυσικής ομορφιάς.

Στήριξη των επαγγελματιών του τουριστικού τομέα και γενικότερα ανάπτυξη δράσεων για την ανάπτυξη της περιοχής

 • Ενημερωτικά σεμινάρια
 • Προώθηση συνεργασιών μεταξύ τοπικών φορέων και ειδικών περιβαλλοντικών οργανώσεων
 • Διοργάνωση –σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα- ημέρας καθαρισμού των ακτών
 • Σύσταση ομάδων δράσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος
 • Συνεργασία με τους θεσμικούς εκπροσώπους του τουριστικού τομέα για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών της περιοχής μας.